Akıllı Sevkiyat Planlama & Filo Yönetimi
Beton üreticileri mevcut yapılarında özellikle aynı şehirde birden fazla tesisi varsa, bu tesislerin günlük siparişlerinin üretimi ve taşınması ve dökülmesi sırasında birbirlerinin kaynaklarını kullanmakta sıkıntılar yaşamaktadır. Genellikle tesis şefleri her an sipariş alınabilir diye emrindeki kaynakları (Transmikser, pompa) başka tesisler ile paylaşmak istemez, yoğun siparişi olan başka bir tesis üretim yapabilse bile taşıyacak ve dökecek ekipmanı yetersiz kalacak olur ise siparişi teslim etmekte sıkıntı yaşayıcaktır.
Yukarıda kısaca özetlenen sıkıntıları aşabilmek için bütün bilgilerin merkezi olarak görülebildiği ve kaynakların merkezi olarak yönetildiği bir yapı ortaya çıkmıştır. Bu merkezi yapının en verimli çalışma şekli tesislerimizin lokasyonları ne olursa olsun tek bir ofiste konuşlandırılmış, sipariş alan ve planlayan personelin olduğu fizik bir ortam hazırlanır, çağrı merkezi mantığında olan bu modelin en önemli ayağı tek bir telefon numarası üzerinden müşterilerin siparişlerini verebilmesidir. Bu çağrı merkezi sayesinde her tesisin bağımsız olan sipariş alma sevkiyat planlama elemanları yerine daha az sayıda bütün tesislerin siparişlerini alan ve yönetebilen merkezi elemanlar olacaktır.
Günlük işleyiş şu şekilde yürütülmektedir,
Müşteri siparişini vermek için çağrı merkezini aradığında kurulan sistem, arayan kişiyi telefon numarasından tanıyacak ve o filo yönetim alanına bakan doğru sevkiyatçıya bağlayacak ve vakit kaybını engellemek için otomatik sipariş ekranı açılacak, firma ve şantiye bilgeleri otomatik olarak ekranda doldurulacaktır, Böylece elemanımız, bu iki bilgiyi girmek için vakit kaybetmeyecektir. Elemanımız müşterinin siparişi ile ilgili Ürün, reçete, teslim şekli, miktar gibi bilgileri alıp sipariş ekranına girdiğinde öncelikle elemanımızın bağlı olduğu filo yönetim alanındaki tesislerin mevcut alınmış siparişlerin sevkiyat planını zaman çizelgesi üzerinde görür, ayrıca şu anda aldığı siparişi hangi tesisten teslim edecek olursa kaç TL ye mal olacağını da gördüğü için en ucuza imalat yapıp teslim edeceği tesis veya tesisleri seçerek siparişi alacaktır. Bu sipariş alma yapıldığında sistem bu siparişi o tesisin üretim, taşıma kaynaklarına göre otomatik planlayacak ve yaklaşık ne zaman teslimatın biteceğini de planlama ekranında görebilecektir. Bu planlamanın en önemli özelliği araç takip sistemi ile online entegre çalışacağı için, araçların anlık durum değişikliklerini de göz önüne alarak sevkiyat planlarını her an otomatik revize edecektir. Her an değişen araç durumlarını göz önüne alarak insan faktörü ile yapılması imkansıza yakın olan bir planlamayı sistem otomatik olarak yapabilecektir.
Alınan Siparişler arzu edildiğinde otomatik risk kontroluna tabi tutularak eğer müşterinin kredisi yetmiyor ise üretimin yasaklanması da sağlanabilir, böylelikle parası alınamayacak bir teslimatın yapılmasının önüne geçilebilir.